Ons kleine huis op de prairie
Door: Peter de Vries
Blijf op de hoogte en volg Peter en Dieni
02 September 2017 | Verenigde Staten, Guernsey
In Estes zoeken we de HW34 East op en belanden in het eerste uur op een fantastische route richting Loveland. We rijden door een canyon-achtig landschap waarin de rotsen steil omhoog wijzen en de weg een wild stromende Big Thomson River volgt. Daar waar de rotsen wijken hebben de beter gesitueerde Amerikanen een fraai vakantie optrekje in Westernstijl laten neerzetten, allemaal opgeleukt met een uitbundig wapperende Stars and Stripes. We hebben het druk dit eerste uur; Peter met het netjes binnen de lijntjes houden van de RV op een alsmaar dalende HW34 en Dieni probeert in alle standen de fraaie omgeving fotografisch vast te leggen.
In Loveland komen we de eerste tekenen van Labor Day tegen; een evenementen terrein wordt opgebouwd en de mobile hamburger- en worsten tenten verraden hun aanwezigheid door dikke blauwe opstijgende walmen. Na Loveland slaan we linksaf en vervolgen onze route via de Interstate 25 North. We zitten nog geen 10 minuten op de `25` en Dieni ziet het logo van Starbucks, tijd voor koffie dus en de `25` weer af. Naarmate we vanuit de Rockies in Noordelijke richting rijden verandert het bergachtige landschap in een meer glooiend prairie-landschap met ongekende vergezichten. Maar eerlijk is eerlijk na een twee uur sturen heb je dit landschap wel gezien. We verlaten de Staat Colorado en rijden de Staat Wyoming binnen. We pauzeren nog één keer en krijgen de raad mee om de Staat Montana te mijden, die wordt momenteel geteisterd door hevige bosbranden. Afslag 92 voor de HW26 naar Guernsey komt in zicht. Het oorspronkelijk geplande RV Park in Guernsey zal het vanwege Labor Day niet worden dus besluiten we om het eerste de beste RV park op te rijden dat zich aandient. Dat wordt RV Park Peak Vïew. Geen idee waar die naam vandaan komt want rondom ons heen is het nog steeds het desolate vlakke woestijnachtige prairie-landschap. Maar dat boeit ons niets want hier is tenminste wel plek. Het is een kleine camping en de receptie is gesloten. Vriendelijke mede- kampeerders geven ons het telefoonnummer van Mark en Brigitte en even later wordt ons bevestigd dat we kunnen staan waar we willen. Prima en binnen een paar minuten staat de RV horizontaal en is ons bed weer uitgeschoven in slaapstand. Tijd voor een biertje. Gisteren hebben we ons een Belgische Trippel aangeschaft en die glijdt bij deze temperaturen soepel naar binnen. Hij mag blijven al zakt hij bij Dieni wel gelijk flink diep. Maar goed we hoeven vandaag niet meer op pad en lekker onderuit gezakt zitten we in het zakkende zonnetje ons te verwonderen over de meest onmogelijke RV combinaties die allen richting Guernsey Reservoir trekken voor de viering van het laatste zomerse weekend. Wij voelen ons volmaakt gelukkig op deze simpele en verlaten plek tussen onkruid en steentjes, maar met een hapje en drankje onder handbereik. Het wordt weer niet laat vanavond.
02 September 2017 - 08:28
Gea Mennink:
Lieve mensen, wat genieten jullie weer, geweldig!
Met een prachtige camper door de mooie natuur!
Wij genieten met jullie mee en lezen de reis verslagen heel graag!
Je mag gerust weten, ik ben best een beetje jaloers! Haha!
We blijven met plezier jullie reis volgen en jullie genieten maar fijn verder!
Liefs,
Joop en Gea. -
02 September 2017 - 09:14
Karin, Thomas, Sam En Ilona:
Weer genoten van jullie verhalen. Dat is een voordeel van een paar dagen geen internet, dan komen er meerdere verhalen tegelijk -
02 September 2017 - 09:44
Mieke:
Net als bij jullie hier alles nog in diepe rust en bij mij de vraag of ik de was buiten kan hangen of toch maar boven.... het ziet er prachtig uit bij jullie, inderdaad slightly jealous... slaap lekker -
02 September 2017 - 13:57
Greta:
Als jullie dit lezen, goede morgen. Dat ziet er allemaal weer geweldig uit. Wat een huis op wielen zeg, je zit vast niet met je benen in de knoop. Door de foto's kunnen we weer heerlijk meereizen.
Ja en dan Nederland, het regent af en toe pijpenstelen. Woensdag in Hoenderdaell was het restaurantje
Spa groen in Spa blauw veranderd, alles stond onderwater. Oranje, nog zo'n verhaal, verliest met maar liefst
4-0 tegen Frankrijk. Maar........ze blijven optimistisch.
Verder gaat het hier goed, vanmiddag gezellig naar tante Tiny Swaag voor haar 95ste verjaardag. Zie je tenminste nog weer eens wat familie.
Ga lekker van jullie Belgische biertje en rode wijntje genieten vanavond en voor vandaag weer een geweldige dag.
Veel plezier,
Liefs van ons -
02 September 2017 - 18:00
Ria Bart:
Prachtig verhaal weer! Genieten ervan.
Goede foto's genomen vanuit de camper hoor Dieni.
Is best lastig!
Gr. Jan en Ria. -
02 September 2017 - 19:20
René En Eva:
Hey Peter en Dieni, wat leuk dat we weer mee kunnen lezen met jullie uitstekend verwoorde belevenissen. Mooie camper en nog mooiere omgeving! Dat is ongetwijfeld genieten.
Groetjes René & Eva -
02 September 2017 - 23:17
Els:
Ook vanuit Noord-Brabant, in de buurt van 's Hertogenbosch, genieten we van jullie belevenissen.
Wat een fantastisch land!!! Veel plezier.
Groetjes, Erik en Els