Butch Cassidy and the Sundance Kid
Door: Peter de Vries
Blijf op de hoogte en volg Peter en Dieni
08 September 2017 | Verenigde Staten, Cody
Geen idee wie er vannacht gebeld heeft, maar terugbellen zit er vandaag niet in, zal wel iets met werk te maken hebben. Peter wordt pas om half acht wakker en vindt het direct tijd om uit de veren te gaan. Buiten is het zonnig maar fris. Ontbijt `as usual`, geroosterd broodje, bakje yoghurt met wat haver en een kopje thee. Een paar honderd meter na het verlaten van Peter D`s RV Park geven we de RV nog wat te drinken en binnen een paar minuten vervolgen we onze weg via Interstate 90 West. Maar niet voor lang. Bij Ranchester gaan we er alweer af en koersen via Hwy14 recht op een gedeelte van de Rockies af dat bekend staat als de Bighorn Mountains of beter nog het Bighorn National Forest. We beginnen direct met draaien en klimmen en draaien en klimmen. Een prachtige route, maar wel hard werken. Er zijn verschillende uitzicht punten maar het heeft geen zin om foto`s te maken want het zicht op de enorme diepte onder ons is versluierd. Vlak voor Burgess Junction drinken we koffie bij Arrowhead Lodge. Ook hier worden we geattendeerd op een rond struinend jong beertje die er nog aan moet wennen dat mensen niet tot zijn normale habitat behoren. We rekenen af onder de gigantische kop van een Moose en raken in een geanimeerd gesprek met een vader en zoon. Volgens deze natives maken we een grote kans om ze in levende lijve te zien als we bij de komende afslag niet links, maar rechtsaf gaan. Natuurlijk moet je daarbij wel een beetje geluk hebben. Want na een mijl of 10 en alleen maar zwarte koeien besluiten we om terug te keren. We vervolgen Hwy 14 op weg naar Cody. We passeren een heuse pas, de Granite Pass op een hoogte van 9033 ft. en beginnen aan een spectaculaire afdaling. Dieni hangt de meeste tijd met de camera buiten de RV om te proberen de omgeving op de gevoelige plaat vast te leggen. Bij Greybull laten we het Bighorn National Forest definitief achter ons en koersen nu in een rechte lijn op Cody af. Onze camping voor vannacht is zo gevonden, RV park Pondarosa Camping Ground. Ze hebben nog plek, het is ook nog maar twee uur in de middag, en een vriendelijke oude dame geeft ons informatie mee waar we hier nog wel een week mee zouden kunnen vullen. Bij voorbeeld een bezoek aan het` Buffalo Bill Center of the West`, een museum rondom de legendarische figuur en het harde leven in het wilde westen zou al twee dagen in beslag kunnen nemen. Voor de paar uur die ons ter beschikking staan kiezen we voor de Old Train Town, een klein western dorpje aan de rand van Cody, dat louter bestaat uit onderkomens en werkplaatsen uit de jaren 1880 – 1900 uit de wijde omgeving van Cody en hier weer zijn opgebouwd als monument van het verleden. Bekend en berucht in de omgeving was het huis waar de `Hole in the Wall Gang` elkaar regelmatig ontmoette. En mochten we gedacht hebben dat Butch Cassidy, the Sundance Kid en Kid Curry slechts filmfiguren zijn…. nee hoor, ze hebben echt bestaan. Al slenterend komen we nog een Nederlands echtpaar tegen die we ook al bij Devils Tower hebben ontmoet. We zijn benieuwd of we elkaar de komende dagen nog vaker tegen zullen komen. Het zonnetje begint al aardig te zakken als we terug zijn op de camping. Tijd voor een biertje in de luwte van de RV en met uitzicht op een overbuurman die vanuit zijn luie tuinstoel zit te kijken naar een TV die notabene is ingebouwd aan de onderkant en buitenzijde van zijn `slide-out`. Hoe vaak gaan wij ons nog verbazen over de mogelijkheden die de Amerikanen voor zichzelf geschapen hebben?
08 September 2017 - 21:31
Ria Bart:
Zo mooie rit dus. Was dus aardig wat stuurmanskunst dus.
Groetjes van ons uit een kletsnat Alkmaar. -
08 September 2017 - 23:38
Mieke:
Leuk zo'n bedtime story... Wieger vindt t nog niet nodig om te gaan slapen, kletst wat af. Mama is wel moe ondertussen en de koorts is ook nog niet weg dus slaap lekker! -
09 September 2017 - 03:08
Kitty:
Weer heerlijk verdiept in jullie Wild West avontuur. Mooi dat onze filmhelden zich kiest hielden tijdens jullie bezoek! Wij zullen vandaag een toast uitbrengen op Patrick zijn verjaardag. Jullie zullen dat allicht daar ook doen. Gefeliciteerd met jullie schoonzoon! -
Hallo luitjes,
Alle straten staan hier op dit moment blank dus een goed moment om weer een paar achterop geraakte verslagen te lezen.
Eerst jullie even feliciteren met Patrick en natuurlijk met Sam, waar we zondagochtend op de koffie geweest zijn. Ton moest daarna naar AZ-NAC met als uitslag 2-1. Afgelopen zaterdag zijn we met Schuurman naar Loosdrecht geweest en zijn gezellig met de Solex aan het toeren geweest langs de Vecht.
Jullie dag zal nu wel weer opgang gekomen zijn voor de volgende belevenissen. Veel plezier en kijk uit voor de bruine beren. Deze week wordt hier heel slecht. Groetjes uit Oudorp met gedonder en een lucht vol bliksemschichten. -
11 September 2017 - 19:42
Hallo luitjes,
Eerst jullie even feliciteren met Patrick en natuurlijk met Sam, waar we zondagochtend op de koffie geweest zijn. Ton moest daarna naar AZ-NAC met als uitslag 2-1. Afgelopen zaterdag zijn we met Schuurman weg- geweest en zijn gezellig met de Solex aan het toeren geweest langs de Vecht.
Jullie dag zal nu wel weer opgang gekomen zijn voor de volgende belevenissen. Veel plezier en kijk uit voor de bruine beren. Deze week wordt hier heel slecht. Groetjes met gedonder en een lucht vol bliksemschichten. -
11 September 2017 - 19:42
11 September 2017 - 19:51
Greta:
Zo hebben jullie ook nog eens iets te lezen. Was een storing in de website. Dus paar keer geprobeerd reactie te plaatsen en maar elke keer aanklikken, ja dan krijg je dit, komt vast door het onweer. Ga het weer proberen.