Hij kan het niet laten - Reisverslag uit Curaçao, Curaçao van Peter en Dieni - WaarBenJij.nu Hij kan het niet laten - Reisverslag uit Curaçao, Curaçao van Peter en Dieni - WaarBenJij.nu

Hij kan het niet laten

Door: Peter de Vries

Blijf op de hoogte en volg Peter en Dieni

11 November 2015 | Curaçao, Curaçao

Dinsdag 10 november 2015.
En jullie verslaggever kan het toch niet laten. Is er veel gebeurd dan? Dat valt wel mee, zie het meer als een sfeerimpressie. Alleen gisteravond al was een belevenis. Het hotel beheert ook voor buitenstaanders een kleinschalig restaurant. Voorzichtig informeren we of er voor ons nog een plaatsje vrij is, dat kan. In een sprookjesachtig decor genieten we van een vijfgangen diner waar zelfs meneer Braakhekke zijn vingers bij af zou likken. Zou me overigens niets verbazen als hij de kookvaardigheden hier zelf zou hebben overgebracht, want bekende Nederlanders blijken op het eiland kind aan huis. Zo is het interieur is van ons hotel ontworpen door Jan de Bouvrie himself; eenvoudig, wit en smaakvol. En wat een plantenpracht. Alleen vraag je je af wanneer die continu schreeuwende zangkanarie nou eindelijk eens gaat slapen. Het diner wordt abrupt even onderbroken door een orgastische regenbui en de gasten die minder beschut in de patio zitten te eten vluchten hals over kop naar een droger plekje. In het donker heeft niemand die vijftig tinten grijs zien aankomen. Ook onze nacht verloopt vrij heet. Maar dat is meer het gevolg van het feit dat Peter een hekel heeft aan airco. Toch moet hij in de loop van de nacht zijn meerdere erkennen in de warmte en gaat toch de airco aan, want het scheelde niet veel of in navolging van juffrouw Scholten waren er in bed niet meer dan twee plasje over. (Ken je klassiekers!!)
Na het ontbijt zwembroek aan en richting strand, het ligbedje wordt in de schaduw van een boom gemanoeuvreerd, wat eigenlijk niet nodig is. Het wolkenpakket lijkt wel steeds dikker aan te groeien tot één grijze tint. Peter gaat voor het eerst de zee in en is blij dat hij afgelopen zomer de nodige kilometers `bloten voetenpad` heeft getraind, want de eerste meters naar open water voelen niet prettig aan de voetzolen. De onderwaterwereld is niet echt heel rijk, maar wat er zwemt heeft echt zijn mooiste zondagse pak aangetrokken. Tijd voor koffie….., dat bedenken we net op tijd want we zitten nauwelijks op het kleine genoeglijke terras of het grijze wolkendek kent zijn ontlading. Vijf minuten hoogop en vervolgens kleurt de hemel weer blauw met hier en daar een plukje wit. Plots een teken van herkenning, terwijl we genietend achter een mislukte cappuccino voor ons uit zitten te staren, komen er twee bekende personen ons beeld inlopen; Karin en Hans. Hoe is het mogelijk. Dus nog maar een koffie en gezellig even bijteuten, want tenslotte hebben we elkaar al een etmaal niet meer gezien. Tegen het middaguur moeten we op stap voor een andere afspraak, we nemen de bus van 13.08 uur richting centrum en zetelen ons op een bankje op de Handelskade nabij de pontjesbrug. Exact op het afgesproken tijdstip sluiten we Els en Erik in onze armen, toch wel bijzonder zo ver van huis. We kuieren een beetje langs de St. Annabaai, zien een enorme autocarrier uitvaren, vervolgens langs de bootjesmarkt tot aan de Ronde Markt en schieten links en rechts wat plaatjes. Natuurlijk laten we ons als volleerde toeristen vereeuwigen op de pontjesbrug en settelen we ons op één van de terrassen op de Handelskade. Tegen half zes komt een busje Els en Erik weer ophalen, zij hebben nog een afspraakje in hun hotel. Wij hebben de tijd aan onszelf, nemen nog een wijntje en zien de schemer langzaam overgaan in duisternis. Het zicht op de pontjesbrug wordt steeds mooier; de bogen op de brug bevatten ledverlichting die continu verandert in alle kleuren van de regenboog. Een feeëriek schouwspel. Peter neemt tientallen foto`s met alle mogelijke instellingen in de hoop dat er toch eentje goed zal lukken. Achter ons begint een duo Caribische klanken over ons uit te strooien, klinkt stukken beter dan de karaoke van een paar dagen geleden. We hebben nog niet veel honger en besluiten terug te kuieren richting busstation wanneer we voor ons twee bekende personen ontwaren, fluiten helpt niet maar op de naam `Hans` draait de eigenaar zich om en besluiten we om wederom met Hans en Karin bij de locale Starbucks de dag te evalueren. Spontaan krijgen we een lift aangeboden en ettelijke minuten later nemen we voor de tweede keer deze dag afscheid van onze reisgenoten, bijzonder.
We nemen nog een flesje wijn mee naar de kamer, Peter zet zich achter z`n laptop en Dieni pakt een boek, buiten is de lawaaipapagaai weer met zijn monotone gezang begonnen. Wij storen ons er niet meer aan.
En nog voor Erik en Els, wij krijgen zojuist de groeten van Yvonne Klijbroek en moeten die ook aan jullie overbrengen, bij deze!

• 11 November 2015 - 14:17

Karin, Thomas, Sam En Ilona:

toch gezellig hoor, jullie verhalen. Dat zal straks weer wennen worden, zonder jullie belevenissen de dag beginnen.

Nog even lekker genieten daar!
    Liefs van ons

• 11 November 2015 - 14:17

Carola:

Hallo, leuk om jullie verslag te lezen van 10 november! Terwijl wij landen op schiphol
    gelukkig zonder vertraging een drie kwartier eerder zelfs.
    Maar wel wennen grijs/regenachtig weer. Maar we mogen niet mopperen na 19 dagen
    van 32 graden. Wat hebben we genoten van onze vakantie en met jullie op de Monarch.
    Leuk dat jullie Hans en Karin nog ontmoeten op Curacao. Doe hun nog de groeten van ons.
    Verder nog mooie dagen en een goede vlucht naar Nederland.
    groetjes Wim&Carola

• 11 November 2015 - 17:07

Ria Bart:

Zo wat een verrassing toch nog een verslag!
    Het klinkt allemaal reuze relaxt.
    De pontjesbrug is inderdaad heel bekend hebben we gezien van foto's van Robbertjan.
    Wat regen daar? Wij hebben het de hele dag droog gehad.
    Treffen ze straks voor Sint-Maarten zingen.
    Nu veel plezier nog!
    Gr. Jan Ria

• 12 November 2015 - 10:43

Nannie:

Hoi, wat een mooie verhalen en erg leuk om te lezen..een schrjverscarrière kan nog hoor!
    Gr Nannie

• 18 November 2015 - 05:53

Caty:

Zooo, ik lig aardig achter met jullie verhalen, en zie DIENI GEZELLIE mo bij onze koffieklep.
    Maar ja, de wet van Murfpy waart denk ik weer eens bij mij in de rondte.
    Dacht al wat gaat alles toch goed de laatste tijd, en jawel hoor daar wast tie weer eens.
    Geen mails kunnen lezen,versturen, laat staan met een leuke bijlage, tig x nieuw ww aangemaakt, kortom wat een geklooi!
    Maar wat leuk dat Els en Erik dr ook ff waren.
    Enne je verhalen waren weer zeer genoeglijk, dank!

Grtjs caty

Peter en Dieni

America: here we come! We doen een klassieker; de komende maand september zullen Dieni en Peter reizen door Californië, Arizona, Utah en Nevada. Vier weken lang tussen vier wielen, heel veel rijden en heel veel zien. San Francisco, Los Angeles, Grand Canyon, Yosemite..... en nog heel veel meer. Na eerst een paar dagen acclimatiseren in San Francisco, en hopelijk met heel mooi weer over de Golden Gate Bridge fietsen, wordt een camper ons onderkomen. Gedurende deze reis zullen we nog een aantal georganiseerde excursie maken want niet alles is toegankelijk met een camper. Wij hebben onszelf voorzien van voldoende fotorolletjes want we verwachten de nodige "klik-klak-momenten".

Actief sinds 10 Okt. 2010