Halloween
Door: Peter
Blijf op de hoogte en volg Peter en Dieni
02 November 2014 | Dominicaanse Republiek, Punta Caña
De nacht van 31 oktober op 1 november betekent Halloween, overal door het park kruipen en sluipen zombie-achtige figuren. Het hoogtepunt van de avond, voor ons althans want de nacht maken we niet bewust mee, is een selectie uit Thriller van Micheal Jackson. In een enorm theater voeren een zestal dansers onder wie een fantastische look-alike een fraaie show op. Daarna houden wij het voor gezien.
Zaterdag 1 november 2014
Vandaag geen verplichtingen, dus ligt er een dag voor ons waarvoor we gekomen waren, zon, zee en strand. Schaduw is ver te zoeken, want de afdakjes worden blijkbaar al vroeg in de ochtend van een handdoek voorzien. Ook de aanwezige palmbomen bieden geen soelaas. Maar we komen nu eenmaal voor de zon, dus bakken zullen we.
Voor een bakje koffie moeten we toch weer aan de loop. In het rijtje restaurants bevindt zich een heuse koffieshop, weliswaar geen Starbucks maar toch een ruime keuze en uitstekend van kwaliteit. Alleen bij de overgang weer naar buiten is even slikken, een bloedhete deken valt over je heen. Toch is de wandeling weer terug naar het strand geen straf. De in beton, met natuursteenprint, uitgevoerde paden zien er kwalitatief goed en goed verzorgd uit, evenals de grasvelden en struiken. De appartementen vormen een afwisselend kleurig lint en de twee zwembaden hebben meer dan Olympische afmetingen. Behalve een uitspatting van Els en Peter vermaken wij ons meer op het strand waar het met een lekker briesje, toch zeker een windkracht 5-6, aangenaam vertoeven is. Pas `s avonds na het douchen blijkt dat na zo`n eerste dag in de volle zon de huid zo links en rechts toch wel verdacht rood begint te kleuren. Een paar onder ons besluiten om het morgen in ieder geval wat rustiger aan te doen.
Het is braderie op het plein, maar de verkopers hebben aan ons een slechte, echt Hollanders. Voor het diner maken we voor de eerste keer gebruik van het buffet en ook dit keer worden we niet teleurgesteld, of het zou de walm knoflook moeten zijn die steeds nadrukkelijke rondom Dieni begint te hangen. Peter haalt alleen maar zijn schouders op.
02 November 2014 - 17:22
Klaas En Suze:
Wat heerlijk hebben jullie het zo te lezen. En wat laten jullie ons lekker meegenieten door jullie prachtige verslagen. Nog heel veel plezier. Groet vanuit Huizen -
02 November 2014 - 21:47
Karin, Thomas, Sam En Ilona:
Wat een straf :) -
03 November 2014 - 08:28
Mieke:
Ja dit ziet er uit als een zon/zee/strand vakantie uit de brossures :-) lekker hoor! -
03 November 2014 - 11:33
Thomas En Kitty:
Lieve allemaal, bedankt voor jullie verjaardagsmailtje. Goed aan gedacht als je juist even nergens aan hoeft te denken op vakantie ( -:
Kwijlend zit ik de prachtige foto's te bekijken, is het daar ECHT! zo tropisch mooi??
Jullie hebben een heel bijzonder mooi land uitgezocht met zijn zessen, dit zullen jullie niet snel vergeten.
Ga gewoon zo lekker door terwijl wij beginnen aan het echt herfstweer in Holland. Gisteren zeiden we nog tegen elkaar dat de Japanse Esdoorn zo prachtig in herfstkleuren getooid was, kom je vanmorgen uit je bed liggen alle blaadjes op de grond!
Groetjes uit een winderig Nederland -
03 November 2014 - 12:34
Ton En Greta:
Eerst de uitslag : 0-1, 1-1, 1-2, 2-2, 3-2, fout Esteban, 3 - 3.
Ik lees dat jullie het enorm naar het zin hebben. Goed eten ,drinken ,zon en nog veel meer.
Gisteren hier de laatste mooie dag.
Geniet er maar van en maak er nog een mooie week van. We wachten met spanning af naar jullie volgende verslag. -
03 November 2014 - 14:01
Ineke:
Ik zit nu al te bedenken wat een eldorado.
Handdoeken neerleggen is dus wereldwijd, wel erg als je niet de erge zon kan ontwijken vooral
voor Linda.
Ben benieuwd hoe dat er uitziet als jullie terug zijn.
Maar heel fijn dat jullie het zo treffen met alles.
Heeel veeel plezier nog.
Groetjes voor iedereen en leuk dat we mee mogen leven.
Ineke -
03 November 2014 - 19:33
Ria En Jan:
Leuk jullie reisverslag.Zo te zien vermaken jullie je prima!
Dit weekend was het hier ook prachtig weer.Nu is het herfstachtig.
Vanochtend voor 2 gesport Dieni.
Nu heel veel plezier nog! Groetjes,
Jan en Ria.